Kunststof tank

Automotief Blog

Kunststof ook wel plastic genoemd is een stof die vele voordelen heeft. De allereerste kunststoffen die werden gebruikt kwamen zo rond 1900 op de markt. Dit was de kunststof, bakeliet. Van bakeliet werden in die jaren o.a. telefoontoestellen en deurklinken gemaakt. In de tweede helft van de twintigste eeuw werden de kunststoffen uitgevonden die we nu, heden ten dage nog in gebruik hebben. De volgende eigenschappen kun je vinden in de kunststoffen van tegenwoordig:

  • Sterk en behoorlijk duurzaam
  • Vele kleuren verkrijgbaar en licht in gewicht
  • Gemakkelijk te vervormen en te bewerken
  • Slijtvast

Kunststof tank
Een kunststof tank moet aan vele eisen kunnen voldoen. De kunststof tank wordt gebruikt om vloeistoffen in op te slaan. Ze zijn er in verschillende maten. Het ligt er een beetje aan wat het uiteindelijke doel is van zo'n tank.  Chloortanks - De meeste zwembaden maken nog gebruik van chloortanks. Een chloortank moet helemaal luchtdicht zijn afgesloten. Kunststof is bij uitstek bruikbaar in deze. 
Regenwatertanks - Een regenwatertank kan gebruikt worden in een privéhuishouden om leidingwater te besparen. Deze tanks zijn bovengronds te gebruiken en zorgen ervoor dat het regenwater wordt opgevangen. Er zijn ook regenwatertanks die ingegraven kunnen worden. 
Dieselolietanks - Worden gebruikt voor boten, landbouw en in loonbedrijven. 
Chemicaliëntanks - Een tank van kunststof is geschikt om zoutzuur en glycerine op te vangen en in te bewaren.

IBC tank
Dit soort kunststof vaten zijn in vele litermaten aan te schaffen. Er zijn IBC vaten van 600 tot en met 1200 liter. Het is een nieuwe vorm van industriële verpakking. De 1000 liter tank wordt het meest gebruikt. Een IBC container is uitgevoerd met een stalen framewerk wat doorzichtig is. Deze container staat op een pallet van kunststof of hout. Aan de bovenzijde zit een vuldop terwijl aan de onderzijde een aftapkraan is gemonteerd. 

Waarom een tank van kunststof?
Kunststof heeft vele voordelen. Een container of tank van kunststof voldoet aan vele eisen zoals;

  • Er vindt totaal geen corrosie plaats
  • Geen of nauwelijks vorming van bacteriën en condens aanwezig
  • Een tank van dit materiaal is probleemloos overal te plaatsen
  • Duurzaam en onderhoudsvrij

Tevens zal een tank die van dit materiaal is vervaardigd voorzien zijn van een gedegen vulopening en een reserveaansluiting. Ook zal er een certificaat aanwezig moeten zijn die aangeeft dat de tank gebruikt kan worden voor chemische stoffen, dieselolie of petroleum. Een tank kan uitgevoerd zijn met een enkele wand maar er zijn ook dubbelwandige uitvoeringen. Kijk voor nog meer informatie op de desbetreffende websites.

Delen

13 maart 2017

Autovervoer, logistiek en transport

Goeiedag, ik ben Paul. Samen met mijn broer heb ik een firma in logistiek en transport. Wij draaien nu al zo'n 15 jaar mee en merken dat het wereldje van transporteurs heel snel verandert. Daarenboven zijn wij van plan om te beginnen met het vervoer van auto's, wat voor ons weer een nieuwe aanpak is. Ik ben deze blog gestart om enerzijds mijn eigen ervaringen te delen, en anderzijds tips en raad van collega's te krijgen. Alles mag aan bod komen: wetgeving, types vrachtwagens, administratie, boekhouding, veiligheid, verzekering en noem maar op. Ik hoop dat jullie veel leesplezier hebben op deze blog!