Autorijles van studeren tot rijden

Automotief Blog

Als je achttien jaar bent, mag je in Nederland je auto rijbewijs halen. Sterker nog, je mag hier zelfs op je zeventiende al mee beginnen. Dat betekent veel vrijheid maar ook een grote verantwoordelijkheid. In dit artikel lees je meer over autorijles en wat er allemaal bij komt kijken. 

Sneller en vrijer

Veel mensen hebben of willen een auto. Met een auto verbreed je letterlijk je horizon, je kunt overal komen en je bent vaak minder lang onderweg dan met het openbaar vervoer. Een auto verschaft vrijheid, je kunt zelf bepalen waar naartoe en wanneer je onderweg gaat, zonder dat je rekening hoeft te houden met vertrektijden waar je met het openbaar vervoer aan vastzit. Je mag echter niet zomaar in een auto rijden, daar zijn regels aan verbonden. Een belangrijke regel is dat je autorijles hebt gekregen.

Lessen en leren

Als je als automobilist aan het verkeer gaat deelnemen heb je kennis nodig van de verkeersregels. Het is belangrijk dat je weet wat de verkeersborden betekenen en op welke signalen je moet letten en hoe je ernaar moet handelen. Dit is het theoretische deel bij het halen van je rijbewijs. Om te testen of je de regels goed begrijpt en of je inzicht heb in de situatie op de weg, doe je een theorie examen. Deze heb je nodig om je rijbewijs te kunnen halen en komt goed van pas als je praktijklessen gaat nemen. Je kunt ervoor kiezen om een theoriecursus te volgen, dan krijg je als het ware les en heb je gelijk daarna je examen. Hierdoor weet je wat je kunt verwachten en ga je voorbereid je examen in. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf te leren voor je theorie examen. Er zijn allerlei boeken, CD's, DVD's en tegenwoordig ook Apps waarmee je dit kunt leren en je kennis kunt testen.  Voordat je in je eigen auto kunt stappen krijg je eerst autorijlessen. Hoeveel lessen je moet volgen voordat je het praktijk examen mag doen, is per persoon verschillend. Een snelle leerling met een goede kijk op het verkeer zal eerder slagen dan iemand die nog te nerveus is om de zelfstandig de weg op te gaan. Ook de prijzen van de lessen verschillen per rijschool. Bij veel rijscholen kun je een pakket nemen. Dit zijn dan complete pakketten waardoor je alles krijgt wat je nodig hebt voor je examen. Je hoeft dan dus niet zelf je theorie examen en je tussentijdse toets los te plannen, dit zit dan bij de prijs inbegrepen. Een pakket bestaat uit een vast aantal lessen (meestal 20, 30 of 40). Dit betekent overigens niet dat je binnen deze aantal lessen ook je rijbewijs haalt, dat hangt van je eigen rijstijl af. Kijk voor een leuke maar bovenal leuke rijschool op Autorijschool Murat

Delen

6 april 2017

Autovervoer, logistiek en transport

Goeiedag, ik ben Paul. Samen met mijn broer heb ik een firma in logistiek en transport. Wij draaien nu al zo'n 15 jaar mee en merken dat het wereldje van transporteurs heel snel verandert. Daarenboven zijn wij van plan om te beginnen met het vervoer van auto's, wat voor ons weer een nieuwe aanpak is. Ik ben deze blog gestart om enerzijds mijn eigen ervaringen te delen, en anderzijds tips en raad van collega's te krijgen. Alles mag aan bod komen: wetgeving, types vrachtwagens, administratie, boekhouding, veiligheid, verzekering en noem maar op. Ik hoop dat jullie veel leesplezier hebben op deze blog!