Verhuisbus huren

Autoverdelers Blog

Wanneer je gaat verhuizen komt er veel op je af. Alle spullen die je bezit moeten van het ene huis naar het andere huis worden verhuisd. In de meeste gevallen volstaat een auto niet om alles te kunnen vervoeren. Denk aan alle grote spullen bijvoorbeeld die er niet in zullen passen. Zaken als meubels, kasten, bedden nemen veel ruimte in beslag en zijn vaak ook moeilijk hanteerbaar. Natuurlijk is het mogelijk om met een auto te verhuizen. Je zal dan moeten werken met een aanhanger. Het nadeel hiervan is is dat ook hier niet alles in een keer zal passen. Hierdoor is vaak op en neer rijden met spullen het gevolg. 

Verhuisbedrijf

Natuurlijk kun je om bovenstaande redenen een verhuisbedrijf zoals Diks Autoverhuur inhuren. Het inhuren van een verhuisbedrijf heeft een aantal voordelen. Je spullen worden door een verhuisteam voor je ingeladen in de verhuiswagen. Vervolgens worden je spullen netjes afgeleverd op je nieuwe adres. Eenmaal daar zullen de spullen ook worden uitgeladen en in het nieuwe huis worden geplaatst. De keerzijde van deze medaille is echter dat het inhuren van een verhuisbedrijf behoorlijk wat geld kan kosten.   

Verhuisbus huren

De makkelijkste oplossing is een verhuisbus huren. Deze bussen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Dus of je nu veel of weinig spullen verhuisd, is er altijd een bus die voor jouw specifieke situatie geschikt is. Het voordeel van een verhuisbus is natuurlijk de enorme ruimte die je tot je beschikking hebt. Bussen hebben tot wel 4 meter of langer een laadruimte. Deze laadruimte is vaak ook hoog, zodat ook al je kasten en andere hoge spullen in de bus passen. Ten opzichte van een verhuisbedrijf is een verhuisbus huren een stuk voordeliger. Er is dan wel geen verhuis team dat je spullen voor je verhuisd. Maar dat is makkelijk op te vangen door wat vrienden of familie in te schakelen die een handje komen helpen. Met een grote verhuisbus kan het verhuizen in enkele ritten, of zelfs eén rit zijn gebeurd. Een verhuisbus huur je over het algemeen per dag. Aan de balie betaal je een borgsom en de huurprijs vooraf. Vervolgens inspecteer je de bus op eventuele schade. Bij het terugbrengen wordt de bus wederom geïnspecteerd op eventueel opgelopen schade. Als alles in orde is wordt je borg teruggegeven of gestort op je rekening. Een ander voordeel van een verhuisbus is de zelfstandigheid en onafhankelijkheid die je ermee hebt. Je hoeft niet op een bepaald tijdstip ergens te zijn. Je bepaald je verhuistempo helemaal zelf en dat geeft rust. Voor een verhuisbus is geen speciaal rijbewijs nodig. Een standaard rijbewijs volstaat om een verhuisbus te mogen rijden.

Delen

19 juli 2018

Autovervoer, logistiek en transport

Goeiedag, ik ben Paul. Samen met mijn broer heb ik een firma in logistiek en transport. Wij draaien nu al zo'n 15 jaar mee en merken dat het wereldje van transporteurs heel snel verandert. Daarenboven zijn wij van plan om te beginnen met het vervoer van auto's, wat voor ons weer een nieuwe aanpak is. Ik ben deze blog gestart om enerzijds mijn eigen ervaringen te delen, en anderzijds tips en raad van collega's te krijgen. Alles mag aan bod komen: wetgeving, types vrachtwagens, administratie, boekhouding, veiligheid, verzekering en noem maar op. Ik hoop dat jullie veel leesplezier hebben op deze blog!