Posts

Brandstoffen laten leveren

Automotief Blog

Brandstoffen laten leveren aan huis, een goed idee? Dit artikel gaat een informatieve blogtekst zijn over de vraag: ‘Wat als we onze brandstoffen laten leveren in plaats van tanken bij de benzinepomp?’ Volgens concrete onderzoekscijfers van instantie BPF was het aantal tankstations in België nog 3178. Op 1 januari 2015, terwijl er op 1 januari 1998 nog 5263 tankstations waren. Kortom het aantal tankstations is geleidelijk aan het afnemen. België is niet het enige land dat met dit probleem kampt, ook in Frankrijk is dit een opkomend probleem en ook ons eigen land krijgt hier steeds meer mee te maken.

29 mei 2019

Autobanden

Banden & wielen Blog

Autobanden Autobanden zijn rubberen omhulsels die om een velg zitten waardoor een auto kan rijden. Allerlei voertuigen maken gebruik van verschillende banden. Dit zijn bijvoorbeeld fietsen, vliegtuigen, maar ook scooters. De eerste band die gemaakt is was wel voor de fiets bedoeld, maar hieruit is de autoband dan weer ontstaan. Oude autobanden kunt u inleveren bij Bandeninzamelingsbedrijf Van der Veen VOF. Autobanden In een autoband worden verschillende gassen samengeperst. De autoband dankt zijn stevigheid aan de lucht die samengeperst wordt wat weer zorgt voor een bepaalde druk.

28 januari 2019

Verhuisbus huren

Autoverdelers Blog

Wanneer je gaat verhuizen komt er veel op je af. Alle spullen die je bezit moeten van het ene huis naar het andere huis worden verhuisd. In de meeste gevallen volstaat een auto niet om alles te kunnen vervoeren. Denk aan alle grote spullen bijvoorbeeld die er niet in zullen passen. Zaken als meubels, kasten, bedden nemen veel ruimte in beslag en zijn vaak ook moeilijk hanteerbaar. Natuurlijk is het mogelijk om met een auto te verhuizen.

19 juli 2018

Banden kopen

Car wash & klein automateriaal Blog

Banden kopen De banden van je auto moeten regelmatig worden vervangen. Vooral wanneer je er niet op rekent kan het vervangen van je autobanden een behoorlijke kostenpost zijn. Belangrijk dus om in één keer de juiste banden te kopen. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe autobanden? Merk of merkloos Banden van bekende merken zoals Goodyear, Pirelli, Michelin en Dunlop zijn vaak erg duur. Merkloze autobanden zijn vaak de helft goedkoper en voldoen veelal aan dezelfde veiligheidseisen.

16 maart 2018

Autorijles van studeren tot rijden

Automotief Blog

Als je achttien jaar bent, mag je in Nederland je auto rijbewijs halen. Sterker nog, je mag hier zelfs op je zeventiende al mee beginnen. Dat betekent veel vrijheid maar ook een grote verantwoordelijkheid. In dit artikel lees je meer over autorijles en wat er allemaal bij komt kijken.  Sneller en vrijer Veel mensen hebben of willen een auto. Met een auto verbreed je letterlijk je horizon, je kunt overal komen en je bent vaak minder lang onderweg dan met het openbaar vervoer.

6 april 2017

Kunststof tank

Automotief Blog

Kunststof ook wel plastic genoemd is een stof die vele voordelen heeft. De allereerste kunststoffen die werden gebruikt kwamen zo rond 1900 op de markt. Dit was de kunststof, bakeliet. Van bakeliet werden in die jaren o.a. telefoontoestellen en deurklinken gemaakt. In de tweede helft van de twintigste eeuw werden de kunststoffen uitgevonden die we nu, heden ten dage nog in gebruik hebben. De volgende eigenschappen kun je vinden in de kunststoffen van tegenwoordig:

13 maart 2017